edelsteen sterrenbeeld
steenbok
waterman
vissen
ram
stier
tweelingen
kreeft
leeuw
maagd
schorpioen
boogschutter
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Weegschaal edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Weegschaal zijn: de peridoot, de opaal, de jaspis, jade en rookkwarts. Bij de vriendelijke Weegschaal, het sterrenbeeld dat misschien wel het aardigste en gevoeligste is van alle sterrenbeelden, bij zo'n sterrenbeeld hoort natuurlijk de prachtige peridoot.

Een peridoot is één van de weinige edelstenen die maar één kleur heeft namelijk groen. Overigens wel verschillende tinten groen, van licht (bijna doorschijnend) groen tot vrij diep donkergroen. Heel soms zie je er ook een licht gouden glans in. De peridoot werd daarom door de oude Egyptenaren ook wel de 'steen van de zon' genoemd.

Onze verre voorouders waren dol op de steen en hoewel de peridoot een beetje vergeten werd in de loop van de tijd, nu is hij weer ongekend populair en niet ten onrechte! De steen staat voor harmonie en balans, precies die eigenschappen die de Weegschalen onder ons ook zo belangrijk maken. De steen zou perfect zijn om relaties te verbeteren, alle relaties trouwens maar het is vooral een edelsteen die geliefden dichter bij elkaar brengt. De peridoot zou jaloezie, afgunst en woede verminderen. Er wordt wel gezegd dat de peridoot de drager beschermt tegen negativiteit van buitenaf als een soort beschermend.

Door de eeuwen heen werd de peridoot gebruikt als een sterk amulet. Wanneer je hem in een gouden hanger om je nek draagt, of om je linkerarm bindt, dan beschermt de peridoot je tegen hekserij, magie, boze geesten en nachtmerries. De peridoot helpt tegen angsten, depressies en herstelt een gevoel van eigenwaarde. Het zijn allemaal mooie eigenschappen voor een edelsteen die hoort bij het sterrenbeeld Weegschaal.


home © leukeverjaardagswensen.nl, weegschaal edelstenen