edelsteen sterrenbeeld
steenbok
vissen
ram
stier
tweelingen
kreeft
leeuw
maagd
weegschaal
schorpioen
boogschutter
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Waterman edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Waterman zijn: de granaat, de aquamarijn, de diamant, de maansteen, de robijn en de saffier. De granaat is de belangrijkste edelsteen voor iedereen met het sterrenbeeld Waterman. De populairste granaten zijn rood maar eigenlijk kan de steen veel verschillende kleuren hebben van prachtig feloranje tot diep groen.

De edelsteen staat vooral bekend om zijn gelukbrengende eigenschappen. Het dragen van een granaat zou energie geven, je plezier in het leven verhogen en je een veilig gevoel geven. Voor alle Watermannen natuurlijk een mooi verjaardagscadeau! Het verhaal gaat dat de granaat het enige licht gaf aan boord van de ark van Noah, maar nog eerder noemden de oude Grieken de granaat 'de lampsteen'.

De naam van de granaat is afgeleid van het Latijnse woord 'granatum', de donkerrode steen zou lijken op de pitjes van een granaatappel. Onze (hele) verre voorouders geloofden dat de granaat je hielp om de waarheid te zien, je geloof versterkte en zorgde voor vertrouwen in de (pure) liefde. Eigenlijk geloven we dat nu nog steeds. De edelsteen zou daarnaast helpen bij zakelijk succes, een granaat dragen om een zakelijke transactie rond te krijgen kan zeker positief werken.

Tenslotte, de granaat brengt je thuis. Dat bedoelen we letterlijk, de granaat zorgt dat de reiziger altijd weer zijn of haar huis vindt. We vinden het een mooie edelsteen voor al die eerlijke, bescheiden en intelligente Watermannen onder ons.


home © leukeverjaardagswensen.nl, waterman edelstenen