edelsteen sterrenbeeld
steenbok
waterman
vissen
ram
tweelingen
kreeft
leeuw
maagd
weegschaal
schorpioen
boogschutter
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Stier edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Stier zijn: de saffier, de agaat, de diamant en de rozenkwarts. De saffier is de belangrijkste edelsteen voor iedereen die geboren is onder het sterrenbeeld Stier en dat is echt een mooie steen voor dit stoere sterrenbeeld!

De saffier staat voor wijsheid, betrouwbaarheid, kracht en puurheid, juist alle eigenschappen waarom we de Stieren rondom ons zo waarderen. De naam komt waarschijnlijk van het Griekse 'sappheiros' wat in een (hele) vrije vertaling gewoon 'kostbare steen' betekent. De saffier is vooral blauw maar ook andere kleuren komen voor. De saffier hoort bij de korundgroep, in die groep zit ook bijvoorbeeld de rode robijn.

In alle oude culturen werd de saffier een symbool voor het hemelse (door zijn blauwe kleur), voor geloof en de saffier is het symbool van macht in de meest positieve zin. Maar het is vooral een mooie steen voor de liefde! De steen maakt trouw, stabiel en geeft vertrouwen. Waardoor het natuurlijk een prachtige edelsteen is om cadeau te geven aan de allerliefste in je leven.

De saffier werd door de eeuwen heen een geliefde edelsteen. Natuurlijk in trouwringen maar de saffier was ook een heel geschikt amulet omdat de steen zou beschermen tegen hekserij en andere akeligheden. Daarnaast zou de saffier helpen tegen vermoeidheid, tegen verschillende fobie├źn en het geeft de drager vertrouwen in de toekomst. Het is de perfecte steen voor die trouwe, zwoegende, vriendelijke Stieren.


home © leukeverjaardagswensen.nl, stier edelstenen