edelsteen sterrenbeeld
waterman
vissen
ram
stier
tweelingen
kreeft
leeuw
maagd
weegschaal
schorpioen
boogschutter
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Steenbok edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Steenbok zijn: de robijn, de turkoois, de granaat, de tijgeroog en de kattenoog. De robijn zou je kunnen zien als de belangrijkste steen voor dit sterrenbeeld.

De prachtige robijn hoort als belangrijkste edelsteen bij het sterrenbeeld en dat is echt niet de minste! Bij de nuchtere Steenbok hoort een steen boordevol passie, hartstocht, eerlijkheid en koninklijkheid. Al eeuwen wordt de robijn gezien als één van de sterkste edelstenen die de eigenaar kan beschermen voor al het slechts dat op zijn of haar levenspad komt. Hierdoor is het natuurlijk een mooie edelsteen om cadeau te geven aan een Steenbok. Het verhaal gaat dat de robijn slechtheid kan herkennen, de steen zou dan donkerder worden. Overigens een robijn onder je kussen beschermt je tegen nachtmerries!

De robijn brengt geluk, liefde en succes, vooral op liefdesgebied. De mooie rode kleur is natuurlijk heel toepasselijk hierbij. Maar de edelsteen zou ook kunnen helpen om over liefdesverdriet heen te komen. De steen dankt zijn naam aan het Latijnse 'ruber' wat 'rood' betekent. Volgens oude verhalen zou in de steen een eeuwig durend vuur branden. Een robijn zou zelfs in staat zijn om water aan de kook te brengen.

Er is geen edelsteen die zijn eigenaar zo kan beschermen als de robijn maar er zit een heel klein addertje onder het gras. De steen beschermt alleen de rechtmatige eigenaar, de edelsteen even lenen om van je nachtmerries af te komen heeft geen enkel effect. We gunnen het alle Steenbokken onder ons, zo'n prachtige, passionele, liefdevolle robijn.


home © leukeverjaardagswensen.nl, steenbok edelstenen