verjaardag bloemen
januari
februari
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
verjaardag horoscopen
chinese horoscoop
westerse horoscoop
edelstenen sterrenbeeld
verjaardag weetjes
verjaardag bloemen
jarige persoonlijkheid
persoonlijkheid jarige

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
De bloem van de maand maart is de narcis. De mooie narcis is de bloem van de maand maart. Ben je jarig (en dus geboren) in de maand maart dan hoort de narcis bij jou. Symbolisch staat de narcis voor: geluk, gezondheid, respect, zelfvertrouwen en onvoorwaardelijke liefde. Deze lentebloem is hierdoor een mooie en vooral positieve bloem om cadeau te geven. Hoewel de narcis traditioneel geel is zijn er veel verschillende kleuren verkrijgbaar. Maar de gele kleuren staan voor de zon, voor vitaliteit en het (nieuwe) leven.

De narcis dankt zijn naam aan een nogal triest verhaal uit de Griekse mythologie. De mooie Narcissus kon niet genoeg krijgen van zijn spiegelbeeld dat hij in een vijver zag. Helaas viel hij door deze obsessie in het water en verdronk. Op de oever waar de arme Narcissus altijd zat bloeide de allereerste narcis. Mooier is het verhaal van Isis, de Egyptische godin van de Liefde. De narcis was haar lievelingsbloem en daarom staat de narcis ook symbool voor schoonheid, liefde, jeugd en schoonheid.

Hoewel de naam van de narcis afkomstig is van een triest Grieks verhaal is het een mooie bloem om cadeau te geven. De lente is onderweg! Het is de bloem voor een nieuw begin dus ook perfect voor iemand die begint aan een nieuwe fase in zijn of haar leven. Denk aan een nieuwe baan, een nieuw huis, huwelijk of bijvoorbeeld een babyshower.


home © leukeverjaardagswensen.nl, narcis verjaardag bloemen maart betekenis