edelsteen sterrenbeeld
steenbok
waterman
vissen
ram
stier
tweelingen
leeuw
maagd
weegschaal
schorpioen
boogschutter
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Kreeft edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Kreeft zijn: de smaragd, de robijn, de onyx en de chrysopraas. De smaragd, natuurlijk hoort deze edelsteen bij de vriendelijke en begripvolle Kreeft!

De smaragd is meer dan andere stenen de edelsteen voor onvoorwaardelijke liefde en romantiek. Het is de steen voor huiselijk geluk en balans. Alles waar de Kreeft zo ontzettend aan gehecht is. Een smaragd is groen en kreeg hierdoor ook zijn naam, het Griekse 'smaragdos' betekent gewoon 'groene steen'. De kleur varieert van een vrij lichtgroen tot diep donkergroen, deze laatste zijn duur, soms nog duurder dan een diamant.

De smaragd hoort bij de Romeinse godin Venus, de belangrijkste liefdesgodin. In oude culturen was het hierom een belangrijke steen voor de liefde. De romantische liefde maar ook de liefde voor alles en iedereen om je heen. De liefde waar de Kreeft zo van houdt. Daarnaast is de smaragd het symbool voor hoop, voor vrede en het zou de drager voorspellende gaven geven. Overigens zou het de drager ook trouw maken, het was dus ook een geliefde edelsteen voor echtparen. De smaragd zou geliefden dichter tot elkaar brengen.

De smaragd is de lentesteen, zijn prachtige groene kleuren passen natuurlijk geweldig bij dit seizoen. Daarom staat de steen ook voor een nieuw begin (lente!) en voor persoonlijke groei. Voor alle Kreeften is de smaragd een geweldig cadeau omdat de steen staat voor alles waarin een Kreeft tot in het diepst van zijn of haar ziel gelooft; veiligheid, liefde, huiselijkheid en begrip.


home © leukeverjaardagswensen.nl, kreeft edelstenen