verjaardag bloemen
februari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
verjaardag horoscopen
chinese horoscoop
westerse horoscoop
edelstenen sterrenbeeld
verjaardag weetjes
verjaardag bloemen
jarige persoonlijkheid
persoonlijkheid jarige

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
De bloem van de maand januari is de anjer. De anjer hoort bij de maand januari, een leuk cadeau voor een jarige in deze maand is een boeket met anjers. De anjer staat symbool voor onder andere: trots (op), schoonheid, bewondering, dankbaarheid, liefde en de vrouw. Dit laatste omdat de anjer ook het symbool is voor Moederdag. De anjer is een bloem met zachte bloemblaadjes die een harde kern verbergen, een mooi symbool voor deze eerste maand van het jaar.

De anjer is te koop in veel verschillende kleuren en iedere kleur heeft een andere betekenis. Rode anjers staan voor de liefde (hoe kan het ook anders), witte anjers staan voor onschuld en roze anjers voor dankbaarheid. Gele anjers geef je maar liever niet want die staan net zoals veel gele bloemen voor teleurstelling. Paarse anjers staan voor de onvoorwaardelijke liefde, vooral voor de liefde van een moeder voor haar kind.

Anjers hebben een lange geschiedenis en werden door de Grieken en oude Egyptenaren gebruikt als offers aan de goden. De middeleeuwers gaven de bloem als huwelijkscadeau, de bloem zou zorgen voor veel kinderen en vooral voor huwelijkse trouw. Daarnaast is het een oud gegeven dat anjers geluk zouden brengen en dat kunnen we allemaal wel gebruiken aan het begin van dit nieuwe jaar!


home © leukeverjaardagswensen.nl, anjer verjaardag bloemen januari betekenis