verjaardag bloemen
januari
maart
april
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
verjaardag horoscopen
chinese horoscoop
westerse horoscoop
edelstenen sterrenbeeld
verjaardag weetjes
verjaardag bloemen
jarige persoonlijkheid
persoonlijkheid jarige

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje
leuke cadeautips
De bloem van de maand februari is het viooltje. Het viooltje is de bloem van de maand februari! Voor iedereen geboren en jarig in Februari is dit dus de bloem. Symbolisch staat een viooltje symbool voor trouw, nederigheid en liefde. Het is een mooie bloem omdat in deze maand natuurlijk ook de speciale dag voor de liefde op de kalender staat: Valentijnsdag. Viooltjes geven aan iemand waarvan je houdt betekent: liefde en waardering. Viooltjes geven aan een lieve vriendin of vriend: liefde en bewondering. Overigens wanneer je verliefd bent op iemand in januari stuur ook eens viooltjes, het betekent 'laten we het samen eens proberen'.

Net zoals bij alle bloemen van de maand, de kleur van de bloem zegt ook veel. Iedere kleur heeft een andere betekenis. Paars betekent koninklijk, zelfvertrouwen en machtig. Meer witte viooltjes staan voor puurheid en onschuld. Blauw in viooltjes staat voor spiritualiteit.

Nog een paar leuke weetjes over deze geboortebloem van februari. Dromen over viooltjes brengt geluk! Met een beetje geluk zie je in zo'n droom ook je toekomstige echtgenoot of echtgenote en die is jonger dan jij. Daarnaast zouden viooltjes helpen bij het oplossen van problemen en dan vooral liefdesproblemen.


home © leukeverjaardagswensen.nl, viooltje verjaardag bloemen februari betekenis