verjaardag bloemen
januari
februari
maart
mei
juni
juli
augustus
september
oktober
november
december
verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje
leuke cadeautips
verjaardag horoscopen
chinese horoscoop
westerse horoscoop
edelstenen sterrenbeeld
jarige persoonlijkheid
persoonlijkheid jarige
verjaardag weetjes
verjaardag bloemen
De bloem van de maand april is het madeliefje. Het madeliefje hoort bij iedereen die jarig is in de maand april. Welke boodschap geef je wanneer je iemand madeliefjes geeft? Symbolisch staat het madeliefje voor onschuld en puurheid en dan bedoelen we vooral de witte madeliefjes. Het madeliefje staat ook voor een nieuw begin waardoor het plantje ook perfect is om te geven als een kraamcadeau.

In het christelijke geloof hoort het bloemetje bij de maagdelijkheid en staat het symbool voor Maria. De madelief heeft er misschien zijn naam aan te danken: maagd(e)-lief werd in de loop van de jaren madelief. De officiële naam is Bellis Perennis, in een hele vrije vertaling betekent het 'voor eeuwig mooi'. Het is misschien wel deze laatste betekenis die het zo'n geweldig plantje is om cadeau te geven.

Het madeliefje is één van de bloemen die in de loop van de eeuwen veel mensen heeft geïnspireerd en zijn geschiedenis gaat waarschijnlijk zo'n 4000 jaar terug. Niet gek voor zo'n klein bloemetje toch. Madeliefjes zijn geweldig om bloemenkransen mee te maken, kinderen zijn er dol op. Daarnaast kent iedereen wel de voorspellende gaven van een madeliefje. Neem een enkel madeliefje en trek er een voor een de blaadjes af. De eerste is 'hij houdt van me', de tweede 'hij houdt niet van me', enz. we hopen dat het laatste blaadje uitkomt bij 'hij houdt van me'.


home © leukeverjaardagswensen.nl, madeliefje verjaardag bloemen april betekenis