gebak
apfelstrudel
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
gebak
verjaardagstaart
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
verjaardagstaart

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Appelbol. Wil je zelf een appelbol maken? Hier vind je het recept voor een lekkere appelbol Wat heb je allemaal nodig. 200 gr. bloem
100 gr. boter
zout
koud water (ong. 100 ml.)

Vulling:
6 appels (goudreinet, jonagold)
suiker
kaneel
boter
verjaardagstaart gebak

Hoe maak je een appelbol? Hier lees je hoe je een appelbol kunt maken. Begin met het deeg want dit moet een uurtje opstijven in de koelkast. Doe de bloem in een schaal met kleine stukjes boter en het zout en kneed het met een koude hand goed door. Voeg langzaam het koude water toe totdat het een samenhangende bal deeg is geworden. Laat dit opstijven.
Schil de appels en boor een gat in het midden met een appelboor. Maak van de gesmolten boter, kaneel en suiker een papje waarmee je de binnenkant van de appel insmeert. (Je kunt eventueel ook nog rozijnen toevoegen). Maak vierkante lapjes van het deeg die om de appels gevouwen kunnen worden. Plak de randen van de deeglapjes met water aan elkaar vast. Keer de appels om zodat de kant die je hebt vastgeplakt onder ligt. Vet een bakplaat goed in of gebruik bakpapier en leg hier de appelpakketjes op. Je bakt ze in een half uur op 250 graden goudbruin.


home © leukeverjaardagswensen.nl, appelbol