edelsteen sterrenbeeld
steenbok
waterman
ram
stier
tweelingen
kreeft
leeuw
maagd
weegschaal
schorpioen
boogschutter
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Vissen edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Vissen zijn: de amethist, de peridoot, de maansteen, de opaal, de bloedsteen of de aquamarijn. De belangrijkste edelsteen voor iedereen met het sterrenbeeld Vissen is de mooie amethist. De edelsteen heeft verschillende kleuren van paars, lila tot mauve.

Natuurlijk hoort deze steen bij dit eerlijke, wijze en vriendelijke sterrenbeeld Vissen. De steen staat voor schoonheid, eerlijkheid, positieve energie en beschermt tegen verslaving en dronkenschap. Dit laatste vanwege een heel oud verhaal. De steen wordt 'geboren' wanneer de god Dionysus verliefd wordt op de beeldschone Amethis. Het meisje moest niets weten van deze god (van de wijn) maar hij bleef haar achtervolgen. Ze vraagt hulp aan de jachtgodin Artemis en om haar te beschermen verandert deze haar in een steen. Een betovering die helaas blijvend was. De boze Dionysus gooit een glas wijn tegen de steen, de edelsteen kreeg zijn kleur en naam hierdoor, amethist. De naam is afgeleid van de Griekse woorden 'a' (niet) 'methystos' (dronken).

De amethist wordt ook wel de bisschopssteen genoemd, hij staat voor vroomheid, nederigheid, oprechtheid en spirituele wijsheid. Bisschoppen in de katholieke kerk dragen daarom nog steeds een amethist in een ring. Tegelijkertijd is het een steen die vorsten en vorstinnen graag droegen omdat de paarse (en dus schaarse) kleur de steen een 'koninklijke' uitstraling gaf. Maar vergeet daarnaast niet zijn 'helende' krachten, de steen helpt tegen vergeetachtigheid, slapeloosheid, buikpijn en hoofdpijn. Het is een mooie spirituele edelsteen voor de jarige Vissen, we hebben een zwak voor deze 'oude ziel' onder de sterrenbeelden.


home © leukeverjaardagswensen.nl, vissen edelstenen