gebak
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
gebak
verjaardagstaart
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
verjaardagstaart
Tompouce. Wil je zelf een tompouce maken? Hier vind je het recept voor een lekkere tompouce. Wat heb je allemaal nodig. 5 plakjes bladerdeeg (voor 5 tompoucen)

Voor de vulling:
500 ml. melk
1 vanillestokje
4 eierdooiers
100 gr. suiker
50 gr. bloem
verjaardagstaart gebak

Hoe maak je een tompouce? Hier lees je hoe je een tompouce kunt maken. Breng de melk in een pannetje langzaam tegen de kook aan met de inhoud van het vanillestokje. De eierdooiers met de suiker mixen en daarna de bloem toevoegen. Giet daarna de melk bij dit mengsel totdat een stevige pap ontstaat. Laat dit nog een paar minuten op een laag vuurtje inkoken en afkoelen. Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden. In een voorverwarmde oven van 200 graden ongeveer 10 minuten bakken op bakpapier. Steek enkele malen een vork in de plakjes en wanneer ze erg gaan opbollen de plakjes even aandrukken met een schone keukendoek. Besmeer 5 plakjes met de room en doe hier de overgebleven plakjes op. Je kunt het afmaken met een laagje suikerglazuur. Voeg enkele druppels water toe aan poedersuiker. Het gaat erom dat je een vrij dikke glazuur maakt, dus heel voorzichtig zijn met het water. Voor een kleurtje kun je ranja gebruiken of een voedingskleurstof.


home © leukeverjaardagswensen.nl, tompouce