edelsteen sterrenbeeld
steenbok
waterman
vissen
ram
stier
tweelingen
kreeft
leeuw
maagd
weegschaal
boogschutter
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Schorpioen edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Schorpioen zijn: de aquamarijn, de topaas, de citrien, de granaat en de opaal. De mooie aquamarijn, het 'Water van de Zee' hoort bij de stoere Schorpioen. Koud, moeilijk te benaderen, afstandelijk? Zo lijkt de Schorpioen en misschien hoort deze mooie blauwe steen daarom wel zo goed bij dit sterrenbeeld. De koel-blauwe kleur verbergt namelijk de warme betekenis van deze prachtige edelsteen.

In oude tijden werden aquamarijnen gezien als de schatten van zeemeerminnen en ze beschermden zeelieden tegen de gevaren van hun reis. Aquamarijnen werden overboord gegooid wanneer er storm op komst was om zo de zee te kalmeren.

Een aquamarijn dragen brengt je tot rust, de edelsteen geeft balans en laat je van afstand kijken naar je problemen. Hij geeft moed en innerlijke kracht. Een aquamarijn versterkt de intelligentie en maakt je hoofd weer helder. Het is bijna de omschrijving van de Schorpioen!

Aan de aquamarijn worden ook helende krachten toegeschreven, zo zou de steen helpen tegen zeeziekte, slaapproblemen, maagpijn, fobie├źn en longproblemen. Maar, dit vinden we echt de mooiste eigenschap van de steen, wanneer je een aquamarijn draagt zouden de engelen uit de hemel komen om je te beschermen. Of je het nu gelooft of niet, Schorpioenen zijn onze engelen op aarde en hoewel we ze misschien soms afstandelijk vinden, hun warme hart zal je nooit in de steek laten.


home © leukeverjaardagswensen.nl, schorpioen edelstenen