verjaardagstaart
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
verjaardagstaart
gebak
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
gebak
Roomtaart. Wil je zelf een roomtaart maken? Hier vind je het recept voor een lekkere roomtaart. Wat heb je allemaal nodig. Voor het deeg:
4 eieren
125 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. suiker
beetje zout

Voor de vulling:
4 dl. banketbakkersroom
jam

voor het glazuur:
250 gr. poedersuiker
1 eiwit
verjaardagstaart gebak

Hoe maak je een roomtaart? Hier lees je hoe je een roomtaart kunt maken. De eieren, suiker, geraspte citroenschil en het zout in een kom mixen die boven een pan kokend water staat. Het deeg moet een lauw worden. Haal de kom dan van het kokend water en mix het nog even goed door. Zeef het bakmeel en klop het luchtig door het boter/eimengsel. Doe het deeg in een ingevette bakvorm van ca. 25 cm. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Laat de taartvorm goed afkoelen. Snijd hem daarna in 3 lagen. Bestrijk één laag met banketbakkersroom (kun je zelf maken of simpel met een pakje) en doe de tweede laag met de jam. Leg de lagen daarna op elkaar. Bestrijk de buitenrand dun met de jam. Maak de glazuur met poedersuiker en een stijfgeklopt eiwit. Strijk de glazuur langs de randen en de bovenkant van de taart.


home © leukeverjaardagswensen.nl, roomtaart