|
Roomhoorn. Wil je zelf een roomhoorn maken? Hier vind je het recept voor een lekkere roomhoorn. Wat heb je allemaal nodig. Voor het deeg:
6 plakjes bladerdeeg
Voor de vulling:
banketbakkersroom of
slagroom
Ook belangrijk:
roomhoornvormpjes |
 |
Hoe maak je een roomhoorn? Hier lees je hoe je een roomhoorn kunt maken. Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg op elkaar op een met bloem bestrooid blad. Rol het bladerdeeg uit tot een langwerpige lap van zo’n 40 cm. in de lengte. Snijd hieruit langwerpige repen. Smeer de roomhoornvormpjes in met boter. Rol de repen om de vormpjes , begin onderaan. Zorg dat de repen elkaar overlappen. Smeer de roomhoorns in met een losgeklopt ei en bestrooi ze daarna met suiker of poedersuiker. In een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 15 minuten goudbruin bakken.
Nadat ze zijn afgekoeld haal je voorzichtig de vormpjes uit de hoorntjes. De roomhoorntjes kun je vullen met slagroom of banketbakkersroom maar ook met verschillende soorten fruit.
|
|