gebak
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
roomhoorn
roomsoes
tompouce
gebak
verjaardagstaart
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
verjaardagstaart
Moorkop. Wil je zelf een moorkop maken? Hier vind je het recept voor een lekkere moorkop. Wat heb je allemaal nodig. 200 ml. water
85 gr. boter
100 gr. bloem
beetje zout
3 eieren

Voor de vulling:
slagroom

voor de glazuur:
200 gr. poedersuiker
3 lepels cacao
water
verjaardagstaart gebak

Hoe maak je een moorkop? Hier lees je hoe je een moorkop kunt maken. Begin met het soezendeeg. Breng het water aan de kook met de blokjes boter en het zout. De boter moet zijn opgelost voordat je in één keer de bloem erbij doet. Flink blijven roeren totdat het deeg van de randen en bodem loslaat. Pan van het vuur halen en de eieren er één voor één doorheen roeren. Het wordt een mooie glimmende bal. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Maak met een spuitzak mooie soesjes op het bakpapier. We nemen aan dat je net als wij van flinke roomsoezen houdt, dus in een voorverwarmde oven van 200 graden, 20 minuten bakken. Als de soezen mooi bruin zijn de ovendeur nog 10 minuten dicht houden. Daarna af laten koelen met de ovendeur op een kier. De afgekoelde soezen vullen met slagroom. Voor het glazuur de poedersuiker en cacao mengen en heel voorzichtig water toevoegen totdat een glanzende (maar stevige) glazuur ontstaat. Je kunt ook pure chocolade met een (heel klein) beetje water au bain-marie opwarmen. Giet de glazuur over de moorkoppen.


home © leukeverjaardagswensen.nl, moorkop