verjaardagstaart
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
verjaardagstaart
gebak
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
gebak
Marasquin taart. Wil je zelf een marasquin taart maken? Hier vind je het recept voor een lekkere marasquin taart. Wat heb je allemaal nodig. Voor het deeg:
4 eieren
125 gr. zelfrijzend bakmeel
125 gr. suiker
beetje zout
Voor de vulling:

4 dl. banketbakkersroom
marasquin of andere likeur
jam

voor het glazuur:
250 gr. poedersuiker
likeur
verjaardagstaart gebak

Hoe maak je een marasquin taart? Hier lees je hoe je een marasquin taart kunt maken. De eieren, suiker, geraspte citroenschil en het zout in een kom mixen die boven een pan kokend water staat. Haal de kom van het kokend water en mix het nog even goed door. Zeef het bakmeel en klop het luchtig door het boter/eimengsel. Doe het deeg in een ingevette bakvorm van ca. 25 cm. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Laat de taartvorm goed afkoelen. Snijd hem daarna in 3 lagen. Maak de banketbakkersroom (helemaal zelf of uit een pakje) en druppel er naar smaak marasquin door. Bestrijk één laag met banketbakkersroom en doe de tweede laag met de jam. Leg de lagen daarna op elkaar. Bestrijk de buitenrand dun met de jam. Maak de glazuur van poedersuiker en de likeur. De truc is om druppeltjes likeur aan de poedersuiker toe te voegen totdat hij smeerbaar is. Strijk de glazuur langs de randen en de bovenkant van de taart.


home © leukeverjaardagswensen.nl, marasquin taart