edelsteen sterrenbeeld
steenbok
waterman
vissen
ram
stier
tweelingen
kreeft
leeuw
weegschaal
schorpioen
boogschutter
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
verjaardagscadeaus
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Maagd edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Maagd zijn: de carneool, de citrien, de jaspis, de peridoot en de saffier. De carneool, misschien heb je de naam nog nooit gehoord maar gezien heb je hem vast wel eens. Het is een mooie vlees- tot bruinkleurige edelsteen. Die kleur gaf de edelsteen zijn naam, 'carno' is het Latijnse woord voor vlees.

Carneolen horen bij de oude en belangrijke helende stenen. Carneolen werden gebruikt om creativiteit, energie en moed te verhogen. Wanneer je een beetje futloos bent schijnt het dragen van een carneool wonderen te doen. Daarnaast helpen carneolen om woede en angst onder controle te krijgen en carneolen geven zelfvertrouwen. Door dit alles is de steen door de eeuwen heen veel gebruikt als een krachtig amulet.

Carneolen zijn altijd populair geweest. De mooie kleur van de edelsteen is natuurlijk ideaal voor sieraden maar volgens onze verre voorouders was de steen ook goed tegen hoofdpijn, stemproblemen, bloedingen, depressies en verhoogde de carneool de vruchtbaarheid van vrouwen.

Deze mooie edelsteen past door dit alles natuurlijk perfect bij alle Maagden. Het geeft ze de energie en het zelfvertrouwen om de wereld een beetje mooier en beter te maken want dat is wat de Maagd het liefst wil bereiken in zijn of haar leven. Dit gevoelige maar vooral o zo hulpvaardige sterrenbeeld kan wel een beetje hulp gebruiken in zijn of haar levenslange strijd tegen het onrecht dat ons omringt.


home © leukeverjaardagswensen.nl, maagd edelstenen