gebak
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
gebak
verjaardagstaart
aardbeientaart
appeltaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
verjaardagstaart
Frans korstgebak. Wil je zelf frans korstgebak maken? Hier vind je het recept voor lekker frans korstgebak. Wat heb je allemaal nodig. 200 gr. bloem
200 gr. boter
wat zout
ongeveer 100 ml. water
verjaardagstaart gebak

Hoe maak je frans korstgebak? Hier lees je hoe je frans korstgebak kunt maken. Frans korstgebak of bladerdeeg is ook zelf te maken. De bovenstaande ingrediŽnten zijn een voorbeeld. Je hebt altijd net zoveel boter als bloem nodig. Het water is nodig om van de boter en bloem een samenhangend deeg te maken, dat zal per bloemsoort verschillen. Snij de boter door de bloem, voeg steeds kleine scheutjes water toe om het een stevig deeg te maken. Maak een deegbal en laat die een uurtje in de koelkast opstijven. Rol de deegbal met een deegroller uit tot een vierkant lap. Vergeet niet bloem op het aanrecht te strooien tegen het plakken. Vouw de deeglap nu in drieŽn op. Eerst 1/3 van de deeglap omvouwen en daar weer 1/3 overheen vouwen. Rol de deeglap nu weer uit met de roller. Draai het deeg een kwartslag en vouw het weer in drieŽn op. Herhaal dit nog twee keer. Zo heb je enkele Ďlagení deeg gemaakt. Vouw het deeg na de laatste keer niet meer op. Je kunt nu de hoeveelheid bladerdeeg die je nodig hebt uit de deeglap snijden. Vers bladerdeeg kun je ten hoogste 2 dagen in de koelkast bewaren.


home © leukeverjaardagswensen.nl, frans korstgebak