verjaardagstaart
aardbeientaart
appeltaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
verjaardagstaart
gebak
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
gebak

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Chocoladetaart. Wil je zelf een chocoladetaart maken? Hier vind je het recept voor een lekkere chocoladetaart. Wat heb je allemaal nodig. Voor het deeg:
4 eieren
125 gr. suiker
125 gr. zelfrijzend bakmeel
40 gr. cacaopoeder
beetje zout

Voor de crème:
175 gr. boter
100 gr. poedersuiker
3 eetlepels cacaopoeder

Voor de rand: hagelslag
verjaardagstaart gebak

Hoe maak je een chocoladetaart? Hier lees je hoe je een chocoladetaart kunt maken. De suiker, eieren, geraspte citroenschil, het zout in een schaal mixen die boven een pan kokend water staat. Klop het geheel van de hete pan af nog even flink door. Zeef het bakmeel, meng het met de cacaopoeder en klop het luchtig door het mengsel. Doe het deeg in een goed ingevette bakvorm van ca. 25 cm. Bak het deeg in een voorverwarmde oven van 180 graden in 40 minuten gaar. Laat de taart afkoelen. Snijd hem daarna in 3 lagen.
Meng voor de vulling de boter met de poedersuiker en cacao, gebruik boter op kamertemperatuur en een kom die je een tijdje onder de hete kraan hebt gehouden. Bestrijk 2 lagen met dit mengsel. Leg de lagen weer op elkaar. Je kunt ook één laag met banketbakkersroom bestrijken en de andere met het cacaomengsel. Geef nu eerst de rand een laag crème. Haal de rand over een bord gevuld met hagelslag. Bestrijk tenslotte de hele bovenkant met de crème. Als versiering zijn kleine chocolaatjes op de bovenkant extra feestelijk.


home © leukeverjaardagswensen.nl, chocoladetaart