edelsteen sterrenbeeld
steenbok
waterman
vissen
ram
stier
tweelingen
kreeft
leeuw
maagd
weegschaal
schorpioen
sterrenbeeld edelsteen

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Boogschutter edelstenen, de edelstenen voor het jarige sterrenbeeld Boogschutter zijn: de topaas, de granaat, lapis lazuli en de turkoois. De topaas één van de geliefdste stenen hoort bij de dappere Boogschutter. Misschien is de steen wel zo geliefd omdat er veel verschillende kleurvarianten zijn, van diep blauw tot helder roze en veel, veel meer kleuren.

De topaas is door de eeuwen heen een belangrijke edelsteen geweest, de steen staat voor balans, voor harmonie, kracht, grootmoedigheid, trouw en vriendschap. Dat is een hele rij sterke eigenschappen die ook zo bij de Boogschutter passen. Het sterrenbeeld dat met zijn of haar ongezouten, maar altijd eerlijke, meningen en oplossingen een rots in de branding is. De topaas staat voor hulp, daar waar die hulp het hardst nodig is en ook voor creativiteit en levenslust.

De naam van de edelsteen is nog steeds een hersenkraker voor veel wetenschappers. Naar alle waarschijnlijkheid is de naam afgeleid van het Griekse 'topazos' wat 'zoeken' betekend. De steen zou gevonden zijn op het eiland Topazios, dat nu Zabargad heet. Het eiland was vaak omringd door een mistnevel en hierdoor moeilijk te vinden, je moest er echt naar zoeken. Overigens zijn op dit eiland nooit topazen gevonden. Anderen beweren dat de steen zijn naam dankt aan het woord voor 'vuur' in het Sanskriet wat 'tapaz' is.

De topaas en de Boogschutter zijn een 'gouden' combinatie, de steen zou de wilskracht verhogen, maakt optimistisch en is rustgevend. Die stoere strijders onder ons, ze zijn eerlijk, open en enthousiast, natuurlijk gunnen we ze deze prachtige en kleurrijke edelsteen!


home © leukeverjaardagswensen.nl, boogschutter edelstenen