verjaardagstaart
aardbeientaart
chocoladetaart
flensjestaart
gembertaart
harde wenertaart
harde hazelnoottaart
mokkataart
roomtaart
marasquintaart
biscuittaart
vruchtenpie
vruchtentaart
zachte hazelnoottaart
verjaardagstaart
gebak
apfelstrudel
appelbol
appelcarre
appelgebakje
berlinerbol
engels korstgebak
frans korstgebak
moorkop
roomhoorn
roomsoes
tompouce
gebak

verjaardagscadeau
verjaardag cadeaubon
verjaardag oorkondes
leuk verjaardagscadeau
leuk cadeautje
leuke cadeautips
Appeltaart. Wil je zelf een appeltaart maken? Hier vind je het recept voor een lekkere appeltaart. Wat heb je allemaal nodig. Voor het deeg:
300 gr. bloem
100 gr. witte basterdsuiker
1 ei
1 theelepel bakpoeder
150 gr. boter

Voor de vulling:
1 kilo geschilde appels in blokjes
eetlepel boter
2 eetlepels suiker
½ eetlepel kaneel
2 eetlepels rozijntjes
verjaardagstaart gebak

Hoe maak je een appeltaart? Hier lees je hoe je een appeltaart kunt maken. Begin met de vulling. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem, appeltjes erin doen en dan de suiker. Het geheel goed mengen. De appelstukjes zijn klaar wanneer ze glazig zijn en een beetje zacht aan de buitenkant. Van het vuur afhalen. De kaneel en rozijntjes mengen met de appelstukjes.
De bloem mengen met de boter, het ei, basterdsuiker en bakpoeder. Het gaat het handigste wanneer je de boter steeds in kleine blokjes toevoegt. Blijven kneden totdat het een stug vrij plakkerig deeg is. Het deeg daarna minstens een uur in de koelkast laten opstijven. Een springvorm van ongeveer 24 cm. invetten en bestrooien met paneermeel. Rol de helft van het deeg uit op een aanrechtblad (met bloem). De deeglap in de springvorm draperen en overtollig deeg wegsnijden. Beetje paneermeel op de bodem strooien en enkele gaatjes met een vork in de bodem prikken. Stort het appelmengsel in de vorm. Maak van het overgebleven deeg stroken en leg die kruislings over de vulling zodat een mooi rooster ontstaat. Bestrijken met ei voor een mooi kleurtje. De taart gaat 45 min. in een voorverwarmde oven van 180 graden .


home © leukeverjaardagswensen.nl, appeltaart